Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, mocno kokosowe ciasto brownie w wersji białej. Ciasto jest delikatne, wilgotne i mięciutkie - idealne do popołudniowej kawy :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 857
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 96
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 857
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 96
Składniki
Białą czekoladę oraz masło dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy je w kąpieli wodnej - studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy mąkę, szczyptę soli, kilka kropel aromatu migdałowego oraz ostudzone masło i białą czekoladę. Wszystko miksujemy dla dobrego połączenia się składników.
Do powstałej masy dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia...
...i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 18 - 20 minut (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta).
Ciasto kroimy dopiero po jego całkowitym ostygnięciu. * Schłodzone w lodówce smakuje jeszcze lepiej :)
Życzę smacznego! :)