Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawać można również z podsmażoną cebulą, skwarkami, gulaszem a także na słodko z stopionym masłem i cukrem, lub czekoladą.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 103
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 50
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 105
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 82
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 103
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 50
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 105
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części. Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć na ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok.6 minut od wypłynięcia.
Pieczarki obrać opłukać i pokroić w paski. Podsmażyć na oleju, doprawić do smaku. Dodać wody zagotować, podbić śmietaną lub zagęścić mąką.