Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre ciasto złożone z kilku warstw. Ciasto orzechowe z brzoskwiniami i delicjami.
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 90
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2650
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 73
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1165
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 90
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2650
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 73
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1165
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i bakalie. Podzielić na dwie części u upiec dwa placki.
Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. Budyń rozpuścić w 3/4 szkl wody, z 1 łyżką mąki i 5 żółtkami. Wlać na gotujący się sok, ciągle mieszając. Ugotować i wystudzić. Do masła dodać po trochę budyniu - miksować. Część masy wyłożyć na placek bakaliowy, następnie ciastka delicje nasączone w kawie. Potem krem i drugi placek bakaliowy. Wierzch posmarować cienko kremem i ułożyć brzoskwinie pokrojone w talarki i zalać galaretką.