Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana cukinia z fetą i chili - pyszna letnia przekąska :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 46
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 727
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 106
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 197
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 46
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 727
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 106
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 197
Składniki
Cukinię myjemy, odkrawamy końce i kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Jeśli cukinia jest długa, możemy przekroić w połowie długości. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę. Kładziemy plastry cukinii, solimy i grillujemy z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Fetę kroimy w kostkę szerokości plastrów cukinii. Zawijamy ser w plasterki, spinamy wykałaczką i oprószamy papryką chili. Smacznego :)