Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1661
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 103
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 153
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 157
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1661
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 103
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 153
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 157
Składniki
Ogórki najlepsze są małe dokładnie umyć,obrać czosnek i marchew
ZALEWA
1 litr wody
15 łyżek octu10%
6 łyżek cukru
2 łyżki soli
kilka listków laurowych /3-4/
Zagotować wszystko i trochę wystudzić.
Koper,czosnek,talarki marchewki,położyć na dno słoików/różne wielkości/ułożyć ciasno ogórki,wsypać pół łyżeczki gorczycy,zalać zalewą pasteryzować 10-15 min w zależności od wielkości słoików/małe krócej większe dłużej/
Zawsze warto ugotować więcej zalewy/ja robię podwójną porcję/,jeżeli zostanie wlewam do słoika zakręcam i mam na następne korniszony.Daję dosyć dużo kopru i czosnku/3-4ząbki/Z zalewy wyciągam liście laurowe i ziele wkładam do słoików z ogórkami.