Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało rybna ryba ;-) bez ości ;-)
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 51
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 91
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 882
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 99
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 51
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 91
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 882
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 99
Składniki
Z ryby zdjąć skórę, wyjąć ości (tołpyga ma ich niewiele;), zemleć pokrojone kawałki + namoczoną odcisnięta bułkę przez maszynkę, dosolić, dopieprzyć, dodać jajko i żółtko. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować okrągłe małe kotleciki (o średnicy 3-4 cm), spłaszczyć je nieco. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozbełtanym jajku i otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Hamburgery można zaserwować z sosem cytrynowym ;-) PS. Ja akurat użyłam tołpygi, bo była w horrendalnie ;) niskiej cenie :-D Jest to ryba, która nie ma rybiego zapaszku :) PS. Przepis na sos cytrynowy znajduje się w moich starszych przepisach.