Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 59
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 72
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18457
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 59
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 72
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18457
Składniki
Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem. Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni. Podałem z sosem.