Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem do złudzenia przypominają tradycyjne mielone, jednak ich mocno grzybowy smak zdradza, że nie są wykonane z mięsa.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 369
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 125
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 112
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 655
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 369
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 125
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 112
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 655
Składniki
Cebulę złocimy na maśle, dodajemy pokrojone grzyby, dusimy aż płyn odparuje. Doprawiamy solą grzybową i pieprzem.
Bułki moczymy w mleku. W malakserze miksujemy uduszone grzyby, natkę pietruszki i odciśnięte bułki.
Masę przekładamy do miski. Do masy dodajemy jajka i złote siemię lniane. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą grzybową i pieprzem.
Masę nabieramy łyżką.
Przekładamy na talerz z bułką tartą, obsypujemy masę ze wszystkich stron bułką tartą, aby nie kleiła się do dłoni.
W dłoniach formujemy owalne kotlety. Smażymy je na klarowanym maśle lub oleju na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy je na papierowe ręczniki, by osączyć je z tłuszczu.