Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4986
Prosta i pyszna sałatka na grilla, która zasmakuje całej rodzinie. Przygotuje...
Odsłon: 9350
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową....
Odsłon: 75
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 3302
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4986
Prosta i pyszna sałatka na grilla, która zasmakuje całej rodzinie. Przygotuje...
Odsłon: 9350
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową....
Odsłon: 75
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 3302
Składniki
Mięso wraz z namoczoną w mleku bułką tartą (lekko wyciśniętą) ,zmieliłem. Dodałem dwa żółtka ,rozpuszczone masło ,sól i pieprz. Dokładnie wyrobiłem. Białko z jednego jajka ubiłem na sztywną pianę i delikatnie wyrobiłem z masą mięsną. Uformowałem kotlety ,panierowałem w bułce tartej i usmażyłem na margarynie wymieszanej z olejem. Później lekko dopiekłem w piekarniku (180 stopni C przez 10 min.).