Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posiekane mięso z piersi kurczaka z czerwoną papryką. Do tego chrupiąca panierka z dodatkiem siemienia. Będziecie zachwyceni.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34805
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34805
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Opłukane i osuszone mięso kroimy w cienkie paseczki i drobno siekamy. Jajko rozbijamy w misce doprawiamy solą, pieprzem, obiema paprykami, przyprawą kebab-gyros i sprasowanym czosnkiem. Do jajka wkładamy posiekane mięso, dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut do lodówki. Paprykę lekko obieramy ( może być też nie obierana ) kroimy w drobną kosteczkę. Do zamarynowanego mięsa dodajemy paprykę i 1/2 łyżeczki siemienia lnianego, mieszamy, potem łyżką nabieramy mięso i przekładamy na spodek z panierką. Masa jest dość luźna, dlatego najpierw dokładnie obtaczamy ją w panierce a dopiero potem dociskamy dłońmi, formując kotlety. Smażymy kilka minut z obu stron, na średnim ogniu .