Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana od kotletów z mięsa mielonego.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1883
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 182
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1883
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 182
Składniki
Groch namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Odsączyć z nadmiaru wody przez sito, przełożyć do miski. Groch rozgnieść widelcem, dodać otręby, sól, pieprz i wyrabiać. Uformować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby powstała złoto-brązowo, chrupka skórka. W razie konieczności nadmiar tłuszczu z kotlecików, po usmażeniu, odsączyć w ręczniku papierowym.