Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i bardzo pożywna owsianka na kozim mleku - w sam raz na dobry początek dnia :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
* Wieczorem płatki owsiane i żytnie przekładamy do miseczki i zalewamy je 250 ml wody. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Powstały mus możemy odrobinę dosłodzić w razie konieczności.
Namoczone płatki przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem kozim, dodajemy szczyptę soli, dosładzamy cukrem brązowym i gotujemy do momentu zgęstnienia. Owsiankę polewamy musem truskawkowym i posypujemy orzechami włoskimi. * Podana ilość składników wystarczy na dwie porcje owsianki. Życzę smacznego! :)