Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 41
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 41
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną natką pietruszki, zmiażdżonym czosnkiem, ryżem i przyprawami do smaku. Wyrobić dokładnie masę, formować na dłoni klopsiki i usmażyć na oleju złociście z obu stron. Następnie przełożyć do rondelka, zalać pomidorami z zalewą i gotować przez pół godziny do zgęstnienia sosu. Podawać z kaszą kuskus.