Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podpatrzony z niezapomnianego internetowego cyklu kulinarnego Siostry Angeliki.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 140
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 565
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 140
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 565
Składniki
*Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, trochę chłodzimy i przeciskamy przez praskę. *Do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną i jajka. Wszystko dobrze mieszamy.
*Obieramy jabłka, które następnie kroimy w kostkę (ok 1 cm). *Jabłka mieszamy z ziemniakami i formujemy dosyć duże kluski (ok 5 cm). (zaznaczam, że jabłka mieszamy z ziemniakami a nie wkładamy do środka)
*Kluski gotujemy w osolonej wodzie i z odrobiną oleju na małym ogniu od wypłynięcia na powierzchnie jakieś 5 minut. Najlepiej poświęcić jedną kluskę i zobaczyć doświadczalnie czy jest ugotowana. *Na maśle podsmażamy bułkę tartą ,którą polewamy kluski.
Ps W jednej części kraju potrawę nazywamy kluskami a w innej knedlami.