Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 114
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 30
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 16
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 25
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4433
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 114
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 30
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 16
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 25
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4433
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, sól, przestudzone masło oraz drożdże wymieszane w ciepłym mleku z cukrem. Zagnieść elastyczne ciasto, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie ciasto przenieść na stolnicę posypaną mąką. Urywać po kawałku, rozpłaszczać , nałożyć powidło i zlepić. Gotować w garnku do gotowania na parze około 15 minut.