Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasza manna - 20dkg. ser ( twarög) -1/2 KG. jajka - 2szt. maslo - 1 lyzeczka. maka- 20 dkg. maka ziemniacza- 2 lyzki. sliwki wegierki- 15-20 szt. bulka tarta- pöl szklanki , kakao-1lyzka cynamon- 1 lyzeczka cukier puder do posypania.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Zöltka utrzec z maslem i twarogiem,wsypac kasze manne , make,söl i wymieszac. Bialka ubic na sztywno i dodac do masy serowej.Z masy formowac kule ,do srodka wkladac sliwke bez pestki i dokladnie zlepic. Gotowac w wodzie bez soli, okolo 10 min.
Zrobic panierke z bulki ,cynamonu i kakao.Ugotowane obtoczyc w panierce i ukladac po 2 sztuki na srodek talerza. Posypac cukrem pudrem przez sitko, naokolo polac sosem owocowym.