Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli mocno słodkich ciast
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 78
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18485
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 78
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18485
Składniki
Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, pieczemy 2 placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 25 min w temp 180 stopni. studzimy
Krem: śmietanę ubijamy ze śmietan fixami lub zamiast tego na koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w szklance wody i zaczynającą tężeć galaretkę. Masę wykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim.
Wierzch: słonecznik prażymy na suchej patelni. Masę krówkową miksujemy z margaryną, wykładamy na wierzch ciasta, posypujemy ostudzonym słonecznikiem.najlepiej jeśli ciasto postoi jeden dzień w lodówce, wtedy jest najlepsze. Przepis na standardową blachę