Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 713
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 86
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 192
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 713
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 86
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 192
Składniki
Najpierw zrobiłam naleśniki z ciasta, wyszło mi 5 szt, obrałam surowe mięso z kurczaka pokroiłam i poddusiłam na małej ilości oleju, dodałam cebulę i czosnek, gdy mięso było miękkie zmieliłam je w mikserze i doprawiłam solą pieprzem i ostrą papryką.
Nie dodawałam do mięsa bułki namoczonej bo było wilgotne, ułożyłam je na naleśniku i zawinęłam, obtoczyłam w jajku i bułce tartej, usmażyłam na rozgrzanym oleju.