Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z barszczem czerwonym to idealne połączenie.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
NALEŚNIKI CIASTO: -mąka pszenna - 2 szklanki -mleko - 2 szklanki -woda - 2 szklanki -jajka - 4 szt -sól - 1 łyżeczka FARSZ: -łopatka mielona - 1 kg -czosnek - 3 ząbki -cebula - 1 szt -jajko - 2 szt -bułka tarta - 6 łyżek -sól, pieprz, papryka mielona ostra PANIERKA: -jajko -bułka tarta
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować, aby nie było grudek. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na margarynie z obu stron. Naleśniki powinny być cienkie.
Farsz: czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Dodać mięso i smażyć przez ok 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Gdy lekko przestygnie dodać jajka i bułkę tartą, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Na każdego naleśnika nałożyć porcję farszu. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć naleśnik w rulon.
Gotowe krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron. Krokiety można podawać tradycyjnie z czerwonym barszczem lub sosem pieczarkowym. SMACZNEGO.