Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem dla odmiany robię właśnie takie krokiety są bardzo dobre i syte!
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 404
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23641
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 100
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 404
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23641
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 100
Składniki
Naleśniki przygotować wg. swojego przepisu. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzić. Przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać do masy ziemniaczano-serowej, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju lub margarynie na złoty kolor. Z podanej porcji wyszło mi 12 krokietów.