Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 488
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4337
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 801
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 488
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4337
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 801
Składniki
Jajko ,mleko ,mąkę ,posiekaną bazylię dokładnie wyrabiamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanego ciasta smażymy 4 placki naleśnikowe. Ser ,posiekany koperek ,marynowany pieprz ,posiekany czosnek i szalotkę dokładnie mieszamy. Na każdy placek naleśnikowy wykładamy dwa plastry szynki ,ser i zawijamy krokiety. Następnie krokiety zanurzamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej ,lekko podsmażamy z każdej strony. Każdy owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i pieczemy 30-35 min.