Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i tania w przyrządzeniu zakąska. Miła odmiana od "standardowych" krokietów.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 33
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 685
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 148
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 79
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 33
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 685
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 148
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej), obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, po dwie łyżki bułki tartej i sera. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować podłużne, owalne krokieciki, obtaczać je w roztrzepanym jajku i pozostałej bułce tartej wymieszanej z pozostałym serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Czas przygotowania 45 min. bez czasu chłodzenia ziemniaków.