Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akcja Przetwory 2014 w naszym domu trwa;) Dużo robimy rzeczy juz nam znanychi dużo takich , które robimy pierwszy raz. Tak jest z dzisiejszym przepisem. Są to ogórki w maraynacie z chili i czosnkiem...ostreee:)
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5117
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 263
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 287
Polecam.
Odsłon: 787
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5117
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 263
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 287
Polecam.
Odsłon: 787
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w słupki. Zasypujemy solą i zostawiamy na 6 godzin. Po tym czasie odlewamy z ogórków wodę. Ząbki czosnki kroimy na plasterki. Dokładamy do ogórków. Olej wlewamy do ogórków, dodajemy z chili. Troszeczku rozgrzewamy i polewamy ogórki. Nastepnie do tego samego rondellka wlewamy ocet i dosypujemy cukier. Zagotowujemy. Wlewamy do ogórków i zostawiamy na 15 godzin czasem mieszając. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut ood czasu zawrzenia wody. Po tym czasie jeszcze zostawiamy w garnku okołon 15 minut.