Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 119
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12875
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 49
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 119
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12875
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 49
Składniki
Najpierw robimy marynatę na krewetki, czyli mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Do tego wrzucamy krewetki i marynujemy ok 30 minut. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na maśle. Potem posypujemy jeszcze papryką, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy aż nie będą surowe. Całość jeszcze na ogniu polewamy vermutem i pietruszką, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy na patelni jeszcze kilka minut zanim podamy danie na talerzu.