Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dzieci.
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2344
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 36
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2344
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 36
Składniki
Wykonanie: Żółtka jaj utrzeć z cukrem i skórką cytrynową na puch. Białka ubić na sztywno, połączyć z rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody i wystudzoną żelatyną oraz utartymi żółtkami. Wymieszać bardzo delikatnie i przełożyć do ozdobnych pucharków na przemian z owocami. Tak przygotowany deser ozdobić dowolnie i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.