Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie naszych dwóch "różyczek". Nawet nie sądziliśmy, że aż tak pysznie wyjdzie.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3872
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3872
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (800 ml), gotujemy 10 min, po czym zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na gładko z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku oprawiamy solą i pieprzem. Kalafior dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (400 ml), gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na jednolita masę dodając śmietanę. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem. Krem z brokułu i z kalafiora podgrzewamy osobno. Do głębokiego talerza wlewamy krem z brokułu, na wierzch wlewamy krem z kalafiora. Podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki.