Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe ciasteczka z ciasta kruchego z bakaliami i karmelem.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 36
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 308
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 36
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 308
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Mocno schładzamy aby uzyskało twardą konsystencję. I teraz najwazniejsze : mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa ( normalne sitko). Pieczemy uzyskane "robaczki".Można dowolnie łamać i tak się pokruszą w trakcie dalszej obróbki. Studzimy . Masło rozpuszczamy i łączymy z masą krówkową .Do miski wsypujemy upieczone "robaczki" dodajemy bakalie i masę maślano-krówkową . Dokładnie mieszamy . Przekładamy do dowolnej formy , posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i pozostawiamy do schłodzenia ( około 2 godz) . Kroimy i chrupiemy. Polecam spróbować.