Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy na bardzo smaczne i kruche ciasteczka ze skwarek.
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 902
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 855
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną sałatkę makaronową z kurczakiem. S...
Odsłon: 63
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 902
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 855
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną sałatkę makaronową z kurczakiem. S...
Odsłon: 63
Składniki
Skwarki należy zmielić przez maszynkę do mięsa. Następnie zmielone przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki. Wszystko razem dobrze wymieszać, a tak powstałe ciasto włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formować ciasteczka. Moja Mama używa do tego maszynki do mięsa, z której wyciąga noże i nakłada nasadkę do formowania ciastek.
Uformowane ciastka przełożyć na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 10 minut - do momentu zarumienienia się ciastek. Smacznego!