Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka równie dobrze smakują bez czekolady.
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 30
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 688
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 30
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 688
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Składniki
Blachę nasmarować miękką margaryną i wstawić do lodówki. Skórkę cytryny zetrzeć na drobnych oczkach. Cukier puder, skórkę i margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę.
Dodawać na zmianę mąkę i lekko roztrzepane jajka. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
Masę przyłożyć do szprycy i wyciskać wąskie ciasteczka na długość ok.7cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min w 200 st. Wychodzi około 40 ciasteczek.
Roztopić czekoladę nad parującą wodą.
Ciasteczka wystudzić najlepiej na kratce.
Maczać każde ciastko w rozpuszczonej czekoladzie. Odkładać najlepiej na papier do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas zastygnięcia czekolady.