Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przekąskę z czerwonym barszczykiem.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 74
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10576
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 239
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 194
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 74
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10576
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 239
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 194
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na stolnicy i cienko rozwałkować na prostokąt. Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i udusić na tłuszczu z cebulą. Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku.
Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto, zwinąć jak roladę.
Następnie pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.