Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie kruche ciasto o maślanym smaku. Przepis zaczerpnięty z blogu whiteplate.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 119
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 34
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 22
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 44
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4496
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 119
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 34
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 22
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 44
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4496
Składniki
Piekarnik nagrzać do temepratury 190 stopni.
Składniki na ciasto połączyć. Ja użyłam malaksera. Należy jak najkrócej wyrabiać ciasto, tak by składniki się tylko połączyły. Gotowym ciastem wylepić formę (użyłam tortownicy o średnicy 21cm), ułożyć na wierzch śliwki i posypać cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec (w orginalnym przepisie przez 50 min). Ja piekłam godzinę i 10 min, bo śłiwki puściły sok. Jeśłi wierzch się spieka przykryć papierem do pieczenia. Ciepłe posypałam cukrem pudrem. Zamiast skórki pomarańczowej użyłam olejku pomarańczowego.