Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i pożywna zupa idealna na te porę roku, nadaje się również na jednodaniowy obiad.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2302
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 728
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4010
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 448
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2302
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 728
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4010
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 448
Składniki
Do dużego garnka wlać wodę, dodać liść laurowy, angielskie ziele, sól, pieprz, obraną marchew, seler, pietruszkę, oraz udko z kurczaka. Gdy warzywa są już podgotowane wyjmujemy je i kroimy na kawałki, lub ścieramy na grubej tarce, udko gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy i odstawiamy, by lekko przestygło nim je obierzemy.
Do wywaru z warzyw i udka, dolewamy wywar z golonka doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy kaszę, całość gotujemy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy pokrojony w kostkę ziemniak, gdy ziemniaki i kasza dochodzą dodajemy resztę warzyw, oraz rozdrobnione mięso z udka. Całość chwilę gotujemy, dodajemy zieloną pietruszkę i majeranek, doprawiamy do smaku i wcinamy