Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ciasto jakie nauczyłam się piec. Zawsze wychodzi!.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 26
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 26
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Składniki
Margaryna+mąka+proszek+żółtka+ 1/4 szkl.cukru
Mieszamy rączkami wyrabiając kruszonkę. Dzielimy ją na 3 części.
1 część kładziemy na blahchę - na nią owoce.
2 część mieszamy z kako - kładziemy na owoce.
Ubijamy białka wsypując powoli szklankę cukru - pianę wykładamy na część 2.
3 częścią kruszonki posypujemy białka.
Pieczemy w 180 st. C.około 40min. Z białek powinna powstać beza.
Smacznego!