Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cos z tego co mialam w domu.
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 31
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 85
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 11
Elegancki deser z PRL-u to pyszna propozycja, którą przygotujesz szybko i to...
Odsłon: 361
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 31
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 85
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 11
Elegancki deser z PRL-u to pyszna propozycja, którą przygotujesz szybko i to...
Odsłon: 361
Składniki
Mieso pokroj w dlugie paski,dopraw sosem sojowym,przyprawa do kurczaka,kari,odstaw w chlodne miejsce na 30 min.
Ugootuj ryz w 5 dl osolonej wody,grzyby namocz w goracej wodzie 15 min.wode zachowaj grzyby drobno pokroj.
Na glebokiej patelni usmaz cebule,czosnek,dodaj pokrojone grzyby,kostke rosolowa i wode z grzybow,dus okolo 15 min,podlej smietanka.
Mieso optocz w mace i podsmaz na oleju na zloty kolor.Do sosu grzybowego dodaj ryz dosmacz i dus razem okolo 12 min az sos zgestnieje.Podawaj z upieczonym miesem pietruszka oraz pomidorem i ogorkiem.