Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka! Zdrowe i smakowite danie dla wielbicieli smaku gyrosa:)
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 262
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 214
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 273
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 262
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 214
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 273
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Z oleju, musztardy rosyjskiej i 2 łyżek przyprawy gyros robimy marynatę. Przygotowaną marynatą zalewamy mięso, delikatnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię teflonową, na rozgrzaną patelnię wlewamy kurczaka wraz z marynatą. Smażymy do miękkości, mieszając co chwilę. Przekładamy mięso na talerz odsączając je z tłuszczu.
Na pozostały na patelni tłuszcz wrzucamy najpierw cebulę i szklimy chwilę, później dodajemy czosnek, a po chwili pozostałe warzywa. Posypujemy odrobiną soli oraz pieprzu i smażymy, mieszając co jakiś czas. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy 1 łyżkę przyprawy gyros i mieszamy, łączymy z usmażonym mięsem. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki, podajemy z ugotowaną kaszą jaglaną. SMACZNEGO:)