Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 730
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 31
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1092
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 727
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 146
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 730
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 31
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1092
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 727
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 146
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i odrobina pieprzu oraz curry(ja dałam około 3 łyżeczek płaskich) i odstawić na przynajmniej pół godziny a najlepiej na trochę dłużej.
Na patelnię dajemy około 3 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy kurczaka.Gdy już kurczak się podsmaży dodajemy posiekany w półplasterki por ale cez tej mocno białej części. Podsmażamy jeszcze kilka minut aż por zacznie mięknąć. Następnie zalewamy wszystko śmietanką i mieszając dusimy chwilę do zredukowania się śmietanki na sos.W tzw.międzyczasie gotujemy ryż.Jeśli istnieje taka potrzeba można doprawić sos z kurczakiem solą i pieprzem.
Gotowego kurczaka podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami:)Smacznego!