Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
Piersi dokładnie myjemy, nacieramy przyprawą do kurczaka i wkładamy na godzinkę do lodówki.
Mozzarelle kroimy w paseczki.
W pierś wbijamy nóż od najgrubszej strony i robimy głębokie nacięcie (podobnie jak przy nadziewaniu schabu) uważając, by nie przerwać mięsa na zewnątrz. W powstały otwór wkładamy paseczki mozzarelli.
Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z obu stron, po czym zmniejszamy ogień, podlewamy wodą i dusimy około 15 minut.
Można podawać z surówką z pora: 1 por, 2 jabłka, puszka kukurydzy, 2 ogórki kiszone, 2 jajka, garść rodzynek, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz.