Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,soczysty kurczak na spotkanie ze znajomymi...świetnie komponuję się z młodą kapustą ;-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem,odstawić do lodówki na ok1-2 godz.Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym lubczyk,rozmaryn i mięso,posypać papryką i czosnkiem.Podlać olejem,wodą i Maggi.Wstawić do piekarnika i piec w temp 200 stopni,pod przykryciem ok 2 godzin.W tym czasie nalać do rondla trochę oleju i podsmażyć pieczarki,lekko posolić.Przełożyć pieczarki na kurczaka i piec razem pod przykryciem ok 20 min.
SMACZNEGO