Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na danie rodem z Portugalii. Soczyste danie jednogarnkowe na pewno Wam się spodoba. Zamiast Madery, można użyć Porto.
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 490
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 274
Polecam.
Odsłon: 740
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 583
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4299
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 490
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 274
Polecam.
Odsłon: 740
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 583
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4299
Składniki
Kurczaka obsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy na talerz. Olej zlewamy, wlewamy maderę, czerwone wino, zagotowujemy, dokładnie mieszamy z pomidorami, sokiem, ziemniakami ( pokrojone na większe kawałki) i fasolką, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy kurczaka, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 40 min (od czasu do czasu mieszamy), pod koniec dodajemy zielone oliwki. Podajemy od razu po przygotowaniu.