Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyjątkowy smak dla lubiących coś nietypowego i ostrego...
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 285
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1018
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 285
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1018
Składniki
2 łyżki oliwy rozgrzać na dużej patelni dodać cebulę pokrojoną w krążki przesmażyć.Chili pozbawić nasion drobno posiekać i wraz z posiekanym imbirem i wyciśniętym czosnkiem dodać do cebuli smażyć ok 2-3 minuty.
Dodać przyprawy-chilli,kurkumę .garam masala i cukier wymieszać i podgrzewać kolejne 2 minuty
Dodać przecier pomidorowy a następnie pomidory z puszki całość dusić jeszcze kilka minut.Całość przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić kurczaka lekko zrumienić,dodać zmiksowany sos i dusić ok 10 minut.Do gotowego sosu dodać jogurt ,co nada mu kremową konsystencję posypać kolendrą podawać z gotowanym ryżem.