Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę orientalnych smaków, które rzadko goszczą w mojej kuchni.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rumiano i przekładamy do garnka. Warzywa na patelnię smażymy i dodajemy do kurczaka. Podlewamy wszystko niewielką ilością bulionu i zagotowujemy. Doprawiamy sosem sojowym. Wsypujemy przyprawę carry mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu do zredukowania nadmiaru sosu.
Podajemy z ryżem