Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, sycący i niezwykle aromatyczny. Tymianek i por to połączenie idealne.
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 542
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 97
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 542
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 97
Składniki
Kurczaka umyj pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj z każdej strony przeciśniętym przez praskę czosnkiem. posyp tymiankiem (może być suszony). Kurczaka smaż na złoto z każdej strony. Gdy się zrumieni dodaj pokrojonego w plasterki pora. Wlej bulion. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Sos można także zabielić śmietaną.