Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, w tym czasie kroimy w krążki białą część pora po czym wrzucamy wszystko na patelnię. Przykrywamy i dusimy do miękkości (ok.5 min.)
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę i dodajemy do podduszonego pora. Mieszamy, doprawiamy podanymi wyżej przyprawami i znowu dusimy (ok. 10min.)
Do pora i kurczaka wlewamy śmietankę oraz pokrojony drobno świeży koper. Mieszamy, przykrywamy i dusimy kilka minut aż wszystko się na patelni "przegryzie" (8-10min.)
Gotową potrawę podajemy np. z ugotowanym białym ryżem.
Smacznego :-)