Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona przekąska mojego męża. Nazwa wzięła się stąd, iż kurczak w tym wydaniu, smakiem i wyglądem bardzo przypomina rybę. :-)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 191
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1873
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 348
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 255
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 87
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 191
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1873
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 348
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 255
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 87
Składniki
Do dużego garnka wsypujemy cukier, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe.
Następnie dodajemy precier pomidorowy, keczup (ja dodałam pikantny), olej i wodę. Całość musimy zagotować.
Gdy zalewa nam się zagotuje, dodajemy cebulę pokrojoną w półksieżyce oraz ocet - przykrywamy i zagotowujemy, po czym studzimy zalewę. (najlepej zrobić sobie ją dzień wcześniej)
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie kawałki.
Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
Mieszamy całość i zotawiamy na około 30 minut.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.
Usmażone kurczaki zostawiamy do wystygnięcia.
Zimne kurczaki zalewamy zimną zalewą. Najlepiej smakują następnego dnia ale tak naprawdę, im dłuzej są w zalewie tym są lepsze.
SMACZNEGO! :-)