Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla miłośników kokosów i nietylko.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Z jaj, cukru, mąki, kisielu, proszku do pieczenia i 6 łyżek wody zrobić ciasto biszkoptowe. Piec ok 45 minut w 180 st. C.
Krem:Bułki namoczyć w mleku, odciśnij. 1 szkl mleka zagotuj z wiórkami, cukrem i cukrem waniliowym. Gotuj 5 minut, ostudź. Utrzyj w misce namoczone bułki, masło i margarynę, dodaj zimne mleko z wiórkami.
Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść, pokruszyć i uprażyć.
Biszkopt przekrój. Na jedną część wyłóż 2/3 masy, przykryj drugą częścią, wyłóż resztę masy. Wierzch posyp kruszonką.