Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 147
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 56
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 176
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 189
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 147
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 56
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 176
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 189
Składniki
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz 40g mąki ziemniaczanej przesiewamy. Osobno ucieramy mikserem masło z cukrem. Następnie dodajemy kolejno jajka. Na końcu dodajemy ekstrakt pomarańczowy. Sypkie składniki łączymy z mokrymi. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 20g mąki ziemniaczanej. Do papilotek nakładamy po łyżce, naprzemiennie obie masy. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości, może być odrobinę więcej. Pieczemy 25 minut.