Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo fajna lasagne dla smakoszy szpinaku
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 160
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 187
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 228
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 160
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 187
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 228
Składniki
Pieczarki obieramy kroimy na drobne kawałki i podsmażamy z posiekana cebulką solą i pieprzem.
Szpinak wrzucamy na patelnię, i na wolnym ogniu rozmrażamy. Gdy już sie rozmrozi dodajemy wyciśnięty czosnek, sól,pieprz,pieprz cayenne i dusimy.
Sos beszamelowy: w garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, zalewamy mlekiem. Cały czas mieszając czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy sól i gałkę muszkatałową.
Do żaroodpornego naczynia, wlewamy ciut sosu. Układamy makaron, na to kładziemy pieczarki i szpinak i znow makaron i farsz. Górę znów przykrywamy makaronem i zalewamy sosem
Wkładamy do piekarnika o temp. 180, na 15 min. Po tym czasie na lasagne układamy plastry sera i znOw wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15 min. Gotowe
( nie gotuję makaronu przed wsadzeniem do piekarnika, ale wiem że makarony niektórych firm nie miękną)