Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrową, soczystą i lekką mizerię na bazie jogurtu naturalnego. Sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 325
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23625
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 84
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 325
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23625
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 84
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Tak pokrojone ogórki posypujemy solą i odstawiamy na chwilę, aby "puściły" wodę. W tym czasie przygotowujemy lekki sos jogurtowo - czosnkowy. Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, posiekany drobno koperek, przeciśnięty przez praskę mały ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i cukrem trzcinowym (lub stewią). Plasterki ogórka odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulkę i wszystko mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym. Życzę smacznego! :)