Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całe...
Odsłon: 102
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 986
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całe...
Odsłon: 102
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 986
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i przestudzić.
Maślankę wlać do naczynia i ok 2 min miksować.Następnie wlać do niej troszkę więcej niż połowę wystudzonej galaretki.
Połowę masy maślankowej wylać na blachę i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Brzoskwinie odsączyć,odłożyć 2-3 połówki, pociąć w kosteczkę i odłożyć a resztę owocu razem z sokiem zmiażdżyć blenderem na mus dodając resztę wystygłej galaretki.Wylać cała masę na zastygłą maślankę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Następnie na zastygła masę brzoskwiniową wylać resztę maślanki z galaretką i znów do lodówki by zastygło.W tym czasie rozpuścić czwartą galaretkę według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Na zastygnięty wierzch ułożyć pocięte w drobną kostkę brzoskwinie i zalać rozpuszczoną czwartą galaretką.Wstawić do lodówki.Smacznego.