Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Mąkę, cukier siekamy z margaryną i masłem, dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Dajemy na 30 minut do lodówki. Na okrągła formę rozwałkowujemy ciasto, wylepiamy boki i wkładany do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Robimy kruszonkę : pół kostki masła topimy, dodajemy pół szklanki mąki i pół szklanki cukru pudru. Całość mieszamy
Gry się rumieni dodajemy owoce, posypujemy cynamonem i kruszonką. po 40 minutach wyciągamy i mamy pyszne letnie ciasto!